Om zeker te weten of de methoden van de LDR’s eigenlijk wel betrouwbaar is hebben we meerdere metingen gedaan en die in een grafiek gezet.

Aller eerst een meting waarbij we van 0 tot 90 hebben gebogen naar LDR’s 2 en 3 (zie onderstaande afbeelding).

Er is duidelijk te zien dat er al snel een maximum bereikt wordt, 90 is dus zeker niet haalbaar, we gaan nu kijken tot hoeveel graden wel haalbaar is.

Onderstaande grafiek laat een verloop zien van 30 tot 40 graden en weer terug. Bij deze grafiek wordt er al een maximum bereikt, namelijk bij LDR 3. 40 graden is dus al te veel voor ons model.

Nu kijken we of er ook een maximum bereikt wordt als er de andere kant op gebogen wordt. onderstaande grafiek laat de waardes zien als er eerst naar LDR 2 en daarna naar LDR 4 wordt gebogen wordt, van 30 tot 40 graden.
Er zijn hier hele rare waardes zichtbaar, LDR 2 stijgt ineens heel sterk en komt op z’n maximum terecht, 40 graden is dus duidelijk te veel. LDR 1 en 3 stijgen sterk, wat raar is omdat die op de as liggen en dus redelijk stabiel zouden moeten blijven.
Als er richting LDR 4 gebogen wordt stijgt LDR 4 sterk, alleen niet zo sterk als LDR 2 wanneer we de andere kant op bogen, ook bereikt LDR 4 z’n maximum niet. LDR 1 en 3 stijgen wel weer maar niet zo sterk als wanneer we de andere kant op bogen. Kortom er komen rare onverklaarbare grafieken uit onze metingen.

We kijken nu of er wel goede waardes uit komen als we tot 20 graden buigen en of deze waardes wel bruikbaar zijn (zie onderstaande grafiek).

Deze grafiek laat een logisch verband zien, de meetwaarden zijn bij kleine hoeken dus wel bruikbaar.