About my blog

The project will demonstrate that a tool in the real world can shape a virtual model. A hand held device will be prototyped to express curves. The tool will be moved in real space, and change the shape of a model in virtual space. This project includes electronics and programming and will create a stunning modeling example. (Expert: Tjamme Wiegers)

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Om zeker te weten of de methoden van de LDR’s eigenlijk wel betrouwbaar is hebben we meerdere metingen gedaan en die in een grafiek gezet.

Aller eerst een meting waarbij we van 0 tot 90 hebben gebogen naar LDR’s 2 en 3 (zie onderstaande afbeelding).

Er is duidelijk te zien dat er al snel een maximum bereikt wordt, 90 is dus zeker niet haalbaar, we gaan nu kijken tot hoeveel graden wel haalbaar is.

 

Onderstaande grafiek laat een verloop zien van 30 tot 40 graden en weer terug. Bij deze grafiek wordt er al een maximum bereikt, namelijk bij LDR 3. 40 graden is dus al te veel voor ons model.

 

Nu kijken we of er ook een maximum bereikt wordt als er de andere kant op gebogen wordt. onderstaande grafiek laat de waardes zien als er eerst naar LDR 2 en daarna naar LDR 4 wordt gebogen wordt, van 30 tot 40 graden. 
Er zijn hier hele rare waardes zichtbaar, LDR 2 stijgt ineens heel sterk en komt op z’n maximum terecht, 40 graden is dus duidelijk te veel. LDR 1 en 3 stijgen sterk, wat raar is omdat die op de as liggen en dus redelijk stabiel zouden moeten blijven. 
Als er richting LDR 4 gebogen wordt stijgt LDR 4 sterk, alleen niet zo sterk als LDR 2 wanneer we de andere kant op bogen, ook bereikt LDR 4 z’n maximum niet. LDR 1 en 3 stijgen wel weer maar niet zo sterk als wanneer we de andere kant op bogen. Kortom er komen rare onverklaarbare grafieken uit onze metingen.

 

We kijken nu of er wel goede waardes uit komen als we tot 20 graden buigen en of deze waardes wel bruikbaar zijn (zie onderstaande grafiek).

Deze grafiek laat een logisch verband zien, de meetwaarden zijn bij kleine hoeken dus wel bruikbaar.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft