About my blog

The project will demonstrate that a tool in the real world can shape a virtual model. A hand held device will be prototyped to express curves. The tool will be moved in real space, and change the shape of a model in virtual space. This project includes electronics and programming and will create a stunning modeling example. (Expert: Tjamme Wiegers)

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

We willen nu visueel kunnen laten zien dat de buis buigt. we kunnen dit op verschillende manieren doen. We kunnen een bewegende lijn maken in een C programma, de lijn beweegt op het moment dat de buis gebogen wordt. Er kan ook via een bovenaanzicht een balletje, in dit geval een LED bewogen worden binnen een cirkel.

Een andere manier is om een Theremin te laten spelen. De positie waar naartoe gebogen wordt kan dan de toonhoogte zijn en hoever gebogen wordt kan de amplitude zijn.

Nog een andere manier, eigenlijk de mooiste, is om dit in Solidworks visueel te maken, dit kan doordat er macro’s in Solidworks bestaan die dit mogelijk maken. Een nadeel is dat we hier zelf geen ervaring mee hebben en dat niemand van de solidworks staf hier ooit mee gewerkt heeft. 

We willen het liefst de derde methoden gebruiken, we gaan ons dus verdiepen in de solidworks macro’s en wellicht kan Wolf Song ons assisteren, hij is naar ons weten de enige die er enige ervaring mee heeft. Als we nog enige tijd over hebben willen we er ook nog een geluid aan koppelen doormiddel van een theremin. Dit is echter niet ons uitelindelijke doel, het doel is om visueel te kunnen laten zijnd dat er onder een bepaalde hoek gebogen wordt.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft