Ons vernieuwde model is getest met LED en LDR’s erop aangestolen. Het blijkt dat de buis het licht van buitenaf vrijwel geheel blokkeert, als we de LED uit laten krijgen we waardes tussen de 1020 en de 1023 binnen. Echter als we de LED aan doen krijgen we verschillende waardes van de verschillende LDR’s binnen, deze varieren tussen de 760 en de 560.
Verder hebben we een tafeltje gebouwt en gespoten als houder van de buis, er kan nu gemakkelijk en met één hand aan de buis gebogen worden, alsof het een joystick is. Zo is de kans ook gering dat er draadjes van de LDR;s tegen elkaar aankomen, omdat er aan die kant niet vastgehouden hoeft te worden. Ook geeft deze opstelling gelijk een goede orientatie, onze assembly in solidworks waarmee we ons model visueel laten zien heeft ook deze orientatie.