About my blog

The project will demonstrate that a tool in the real world can shape a virtual model. A hand held device will be prototyped to express curves. The tool will be moved in real space, and change the shape of a model in virtual space. This project includes electronics and programming and will create a stunning modeling example. (Expert: Tjamme Wiegers)

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Ons vernieuwde model is getest met LED en LDR’s erop aangestolen. Het blijkt dat de buis het licht van buitenaf vrijwel geheel blokkeert, als we de LED uit laten krijgen we waardes tussen de 1020 en de 1023 binnen. Echter als we de LED aan doen krijgen we verschillende waardes van de verschillende LDR’s binnen, deze varieren tussen de 760 en de 560. 
Verder hebben we een tafeltje gebouwt en gespoten als houder van de buis, er kan nu gemakkelijk en met één hand aan de buis gebogen worden, alsof het een joystick is. Zo is de kans ook gering dat er draadjes van de LDR;s tegen elkaar aankomen, omdat er aan die kant niet vastgehouden hoeft te worden. Ook geeft deze opstelling gelijk een goede orientatie, onze assembly in solidworks waarmee we ons model visueel laten zien heeft ook deze orientatie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft