About my blog

The project will demonstrate that a tool in the real world can shape a virtual model. A hand held device will be prototyped to express curves. The tool will be moved in real space, and change the shape of a model in virtual space. This project includes electronics and programming and will create a stunning modeling example. (Expert: Tjamme Wiegers)

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

We hebben nog wat metingen met ons nieuwe testmodel gedaan om te kijken of het betrouwbaar is. Allereerst hebben we de buis op 20 graden gehouden en zo een cirkelbeweging gemaakt (onderstaande grafiek). 
Er is goed te zien dat eerst de paarse, dan de groene, dan de rode en dan de blauw omhoog gaat, ze gaan alleen niet evenveel en even lang omhoog. Dit zou kunnen komen doordat er niet even lang en niet met precies dezelfde hoek is gebogen.

 

 

We hebben vervolgens één kant naar 20 graden toe geboren en weer terug (onderstaande grafiek).
Hier is toch iets heel vreemds te zien. Allereerst is er veel ruis. Ten tweede zijn er meerdere LDR’s die een piek maken, waarvan de blauwe als hoogste piek. Ten derde gaat de groene LDR ineens naar 0 toe. Deze opstelling blijkt dus wederom zeer onbetrouwbaar te zijn. 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft