Toekomstvisie:

Het uiteindelijke idee is om van dit prototype een 3D muis te maken. Met deze muis is het mogelijk om in 3D CAD programma’s makkelijker lijnen of splines te maken. Door de muis te vormen op de manier dat je de lijn wilt hebben kan je makkelijk en snel lijnen maken, zonder dat je lang moet werken met bijvoorbeeld control points. Er zullen in het uiteindelijke model meerdere segmenten zitten, waar wij er één van hebben gemaakt. Deze zullen uiteraard een stuk verder moeten worden geminiaturiseerd om een handzaam formaat te krijgen. Deze muis zien we gebruikt worden in de wereld van 3D ontwerpers. Met behulp van deze muis zal het minder tijd kosten om de lijnen te maken. Hierdoor kunnen de 3D ontwerpers meer doen in dezelfde tijd. Een ander voordeel van de 3D muis is dat het makkelijker is om bestaande objecten na te maken in het CAD programma. Door simpelweg de muis over de vormen van het object te leggen heb je precies de goede curve voor je 3D model. Zo hoef je dus niet meer op de gok de lijnen te maken of het model na te teken van een plaatje. Het zou dus sneller en natuurlijker werken dan de huidige technieken. Met de 3D muis zou het ook mogelijk zijn om bepaalde Solidworks assemblies te manipuleren. Zo zou je door het buigen van de muis een schernierpunt kunnen laten bewegen.

Hier is te zien hoe tegenwoordig splines worden gebruikt om objecten na maken in een 3D CAD programma:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image