About my blog

The project will demonstrate that a tool in the real world can shape a virtual model. A hand held device will be prototyped to express curves. The tool will be moved in real space, and change the shape of a model in virtual space. This project includes electronics and programming and will create a stunning modeling example. (Expert: Tjamme Wiegers)

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Conclusie en aanbevelingen:

Met meer onderzoek is het idee van de 3D muis haalbaar, maar met de opstelling van LDR’s en een LED werkt het te onnauwkeurig en inconsistent. Andere oplossingen, zoals potmeters, zijn nauwkeuriger en consistenter, maar minder makkelijk te miniaturiseren. Om te miniaturiseren zal er dus verder gewerkt moeten worden met onze huidige opstelling. Om grotere hoeken te gebruiken moeten er meerdere segmenten aan elkaar gekoppelt worden, hierdoor ontstaat er wel een groot probleem, namelijk dat er per segment 10 draadjes nodig zijn en die moeten ergens heen afgevoerd worden. Verder moet er nog gekeken worden naar de software. Nu wordt de visualisatie namelijk in een appart programma gedaan, terwijl het uiteindelijk in een CAD programma zichtbaar moet zijn. Wij raden aan om hiervoor dr. Y. (Wolf) ¬†Song te benadere en er veel tijd voor vrij te maken. Ook hebben we te maken gehad met de lenswerking van de LED, wij raden aan om in de toekomst een LED te gebruiken zonder lenswerking. Fijnere LDR’s of een fotosensor zouden ook beter werken, de LDR’s hadden nogal wat last van ruis.

Terugkijkend op het project zouden we eerder met de software zijn begonnen en daar meer aandacht aan hebben besteed in plaats van heel veel metingen doen en hier conclusies aan trekken. Het is goed dat we met meerdere grootten van buizen hebben geexpirimenteerd, zo konden we een buis met goede maten op de science fair laten zien. We zijn blij dat we met geringe tijd en met weinig mensen toch veel hebben kunnen laten zien, zeker qua programma, omdat we met programmeren geen tot heel geringe ervaring hadden.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

¬© 2011 TU Delft